22
شهریور
قیمت طلا: 5،162،800 تومان
اوپال
سختی : 5/5 -6 وزن مخصوص 9/1 – 3/2 شکست نور : 37/1 – 47/1
واژه اوپال از کلمهای هندی به معنای «سنگ قیمتی» گرفته شده و در رنگهای مختلفی چون سفید (شیری)، سیاه تا قهوهای، آبی، سبز، نارنجی و قرمز یافت میشود.
اوپال به سه گروه اصلی تقسیم میشود:
در این گروه از اوپالها پدیده زیبای «اپالسنس» وجود دارد، یعنی در هنگام برخورد نور به آنها رنگهای متعددی را در طیف نوری پدید میآورد که از زوایای مختلف به رنگهای گوناگون دیده شده و درخشش رنگین کمانی از خود نشان میدهد. این گروه از اوپالها، خود در سه طیف رنگی یافت میشود.
این نوع از اوپالهای به رنگ زرد و قرمز آتشی بوده و معمولاً پدیده بازی رنگها در آن وجود ندارد.
نوعی مات و بدون پدیده «اپالسنس» بوده و به رنگهای مختلف اوپال وجود دارد و غالباً کاربردی ندارد.
آب همواره در اوپال به خصوص اوپالهای گرانبها وجود دارد ولکن مقدارش متغیر است که با گذشت زمان با تبخیر و خروج آّ از کانی اوپال، باعث ترک خوردگی و تضعیف پدیده هفت رنگی در آن میگردد که با اشباع این سنگ از آب با روغن از بروز ترک خوردگی و تضعیف این پدیده میتوان جلوگیری کرد. لذا بهتر است برای حفظ زیبایی اوپال، آن را در پنبهای مرطوب نگهداری کرده و یا زیاد در آب قرار داده شود و از حرارت دادن آن حتی به مقدار کم و قرار دادن آن در مقابل خورشید و تماس آن با مواد شیمیایی مانند لوازم آرایشی پرهیز شود. همچنین بهدلیل خاصیت جذبپذیری اوپال توصیه میشود هنگام کار روزانه، آن را استفاده نشود. چون ممکن است با مایعاتی که برای آن مضر است تماس پیدا کرده و آسیب ببیند.
باید گفت به دلیل آنکه اوپال تا حدودی نرم و شکننده است و زود روی آن خط افتاده و یا لب پر میشود از این گوهر بیشتر در ساخت گردنبند و سنجاق سینه استفاده میشود تا نگین انگشتری
از دیگر ویژگیهای اوپال، ساختار ژلهای مانند آن است که سخت و متمرکز شده و در محلول بسیار گرم و قلیایی حل میشود.
روش ترکیب ساز سنگ اوپال به خصوص با سنگ وارتز و دولایه یا سه لایه کردن آن برای بهسازی اوپال شایع است. و هنگامی که روی پایه قرار میگیرد تشخیص آن مشکل است. همچنین کمپانی معروف «جیلسون» در آمریکا این گوهر را به صورت مصنوعی با استفاده از ترکیبات پلاستیک و شیشه به گونهای تولید کرده که حتی افراد خبره را نیز دچار شک و اشتباه میکند، لذا برای تهیه این سنگ باید به افراد معتبر مراجعه کرد.
در حال حاضر بهترین نوع اوپالها از معادن استرالیان استخراج میشود و کشورهای امریکا، مکزیک، چک، برزیل و افریقای جنوبی در رتبه بعد قرار دارند.
خواص و فواید
اوپال انرژیهای درونی بدن را تقویت میکند و در تقویت دستگاه گوارش به ویژه کمک به معده و در هضم غذا مؤثر است. همچنین به خونسازی بدن کمک میکند و گردش خون را تنظیم مینماید و برای درمان سرطران خون نیز مفید است. اوپال نیروهای منفی شخص را به خود جذب میکند، نگرانی و افسردگی را تسکین میدهد و از سستی و بیحالی باز میدارد. اوپال در میان رومیان نماید عشق و امید و آورنده خوش شانسی و ثروت محسوب میشده است.
22
شهریور
22
شهریور
22
شهریور
22
شهریور
22
شهریور
22
شهریور