wa

قیمت طلا: 5،177،800 تومان

فرق طلا و پلاتین چیست؟

فرق طلا و پلاتین چیست؟

آشنایی اجمالی با ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی :

  1. طلا : طلای خالص و ناب بسیار نرم بوده و چکش خواری فوق العاده‌ای دارد، و می‌توان آن را به صورت رشته‌ای بسیار نازک در آورد به گونه‌ای که از یک انس طلای ناب می‌توان سیمی به طول 1500 متر ساخت. طلای خالص دارای عیار 24 است که معمولاً برای استفاده و پایین آوردن عیار آن و همچنین رنگ دادن به آن از فلزات دیگری استفاده می‌کنند. طلای ناب در طبیعت به رنگ زرد روشن است اما طلای سرخ تا صورتی از آلیاژ طلا با مس، طلای آبی حاصل آلیاژ طلا با آهن، طلای سبز از آلیاژ طلا با نقره و طلای ارغوانی از آلیاژ طلا با آلومینیوم به دست می‌آید. همچنین برای سفید کردن طلای از پالادیوم، نقره، رادیوم، باریوم و روی استفاده می‌کنند؛ البته این طلای سفید با فلز پلاتین که آن را طلای سفید می‌خوانند متفاوت است.
  2. پلاتین : پلاتینیوم فلزی براق در رنگ مایه نقره است و بسیار کم‌تر از طلا یافت می‌شود و معمولاً عیار آن 950 می‌باشد. پلاتین از یک طرف غالباً 60% گران‌تر از طلای زرد قیمت داشته و از طرفی دیر فلز سنگین وزنی بوده و تقریباً 6/1 برابر طلای زرد وزن مخصوص آن می‌باشد. بدین معنا که اگر دو قطعه جواهر هم اندازه یکی از جنس طلا و دیگری از جنس پلاتین باشد، آن که ازجنس پلاتین است، تقریباً 6/1 برابر قطعه دیگری که از جنس طلای است وزن دارد. پلاتین زیبایی خاصی داشته و حتی اگر خراشیده هم شود، درخشندگی و براقی خود را از دست نمی دهد. و در مقابل لکه دار شدن و مات گردیدن بسیار مقاوم است. این فلز دارای خاصیت مغناتیسی بسیار قوی بوده و در مقابل کلیه اسیدها مقاومت می‌نماید؛ در مقابل اکسیژن هوا و حرارت زیاد شکل خود را حفظ کرده و اکسید نمی گردد.

پلاتین برای کسانی که حساسیت‌های پوستی دارند زیوری بسیار مناسب می‌باشد.

حکم استفاده از طلا و پلاتین در دین مقدس اسلام

استفاده مردان از زینت آلات طلا در دین مقدس اسلام، حرام است و امکامی دارد. به طور مثال : اگر مردی در حالی که حقله، گردنبند، دستبند و ... از طلا داشته باشد و به نماز بایستد، علاوه بر حرمت عمل، نماز او نیز باطل است. شاید بتوان اثرات زیان بار طلا بر بدن مردان را از حکمت‌های حرمت استفاده طلا برای مردان برشمرد. امروزه در علم طب نیز چنین مسئله‌ای به اثبات رسیده است. چنان چه اثبات شده، استفاده از طلا در خون سازی بدن کمک می‌کند و از آن روی که هر ماه مقداری خون از بدن زنان خارج می‌شود، خونسازی طلا، کمک به جبران خون از دست رفته می‌کند، در صورتی که استفاده از طلا برای بیشتر مردان سبب بیماری خونی می‌شود، در این باره می‌توان به کتاب بیماری‌های هماتولوژی نوشته دکتر‌هاریسون مراجعه نمود. در استفاده آقایان از طلا مضرات دیگری را نیز برشمرده اند :

«از نظر پزشکی طلا روی گلبول‌های خون مردان اثرگذار است و سیستم ایمنی بدن آنها را دچار مشکل میکند،در تحقیقات انجام شده در سال 2010 در «ونکوور» کانادا مشخص شد طلا دارای خاصیت شبه القایی است که بر پوست و خون مردان اثر منفی دارد و می‌تواند علاوه بر اثر منفی کبد، موجب غلظت خون شده و به مرور زمان به امراض قلبی برای آقایان منتهی شود.

استفاده طولانی از طلا روی تمام هورمون‌های بدن مردان به ویژه هورمون‌هایی که از ناحیه هیپوفیز در بدن پخش می‌شود تأثیر منفی می‌گذارد و در این میان می‌توان به کاهش ترشخ تستسترون و کمبود اسپرماتوزئید و کمبود اسپرماتوزئید و در نهایت کاهش قدرت جنسی و در نتیجه عقیم شدن اشاره کرد.

همچنین در تحقیقاتی که در سال 1990 در امریکا انجام شده به این نتیجه رسیده اند که طلای موجود در بدن مردان باعث ایجاد اختلالات هورمونی شده و هورمون‌های پرولاکتین و FSH بیشترین تأثیر منفی را از طلای موجود در بدن آنها گرفته است.»

نه تنها دین مبین اسلام استفاده از زیروآلات طلا را برای زنان (چه در حال نماز و غیر آن) جایز دانسته، بلکه اگر برای شوهران خود زینت کنند از ثواب و اجر سیار بهره خواهند برد.

در کتب حدیثی، روایات بسیاری در باره حرمت استفاده مردان از طلا آمده است که به برخی از آن اشاره می‌کنیم.

امیر مؤمنان (ع) فرمود : «پیامبر ما را به هفت چیز امر فرمود و از هفت چیز نهی کرد ... و ما را از استفاده از انگشتری طلا و نوشیدن در ظرف طلا و ظرف نقره نهی فرمود.»

امام صادق (ع) می‌فرماید : «بر مردان استفاده از طلا حرام است و مرد نباید در حالی که زینت آلات طلا (اعم از لباس زربافت یا انگشتری یا گردن بند یا ...) به همراه دارد، به نماز ایستد.»

امام صادق (ع) در حدیث دیگری می‌فرماید : «طلا زینت برای اهل بهشت است و خداوند طلا را در دنیا زینت برای زنان قرار داده و استفاده از آن برای مردان حرام نموده است.

روزی پیامبر اکرم (ص) مردی را دیدند که انگشتری طلا در دست کرده است. پس به او فرمود : «همانا انگشت تو به میزان مدتی که این انگشتری طلا در آن بوده، در آتش جهنم می‌سوزد.»

به دست کردن انگشتری طلا، مانند دروغ، دزدی و ... حرام است. و دست کردن حلقه طلا برای ازدواج یاپاس داشت آداب و رسوم، دلیلی برای حلال شدن و جواز این عمل نخواهد شد.

البته استفاده مردان و زنان از فلزات گران بهای دیگر مانند پلاتین که فلزی غیر از طلاست، اشکال ندارد، ولی طلای سفید که همان طلای زرد است و ظاهر آن را رنگ کرده اند، برای مردان حرام است.

مانند پلاتین که فلزی غیر از طلاست، اشکال ندارد، ولی طلای سفید که همان طلای زرد است و ظاهر آن را رنگ کرده اند، برای مردان حرام است.

101 بازدید0 نظر0 اشتراک
Captcha

مطالب پیشنهادی